Blog

Meet the Moonwalkers: maak kennis met Michael van Online Koplopers!

By oktober 1, 2020 No Comments

Meet the Moonwalkers: maak kennis met Michael van Online Koplopers!

Meet Michael!

Het is weer zover, een nieuwe Meet the Moonwalkers. Deze keer is het de beurt aan Michael van Woensel, Online Marketing Manager bij Online Koplopers. Hij hoort sinds dit jaar bij de dertigersclub en is geboren in het Brabantse Waalwijk. Een echte carnavaller dus! Lees verder en ontdek onder andere wat Michael, naast carnavallen, nog meer graag in zijn vrije tijd doet.

‘Waar zit het addertje?’

Een jaar geleden begon Michael bij Online Koplopers als Online Marketing Manager. “Een functie waarvan ik iedere zin in de vacature leuk vond. ‘Waar zit het addertje onder het gras’ werd mij dan ook tijdens een van de gesprekken gevraagd. Gelukkig heb ik dat addertje nog niet gevonden en werk ik hier nog steeds met veel plezier.”

Studeren in Zweden

Michael heeft na de opleiding Small Business & Retail Management een master gevolgd aan de Jönköping International Business School in Zweden. “Hier heb ik de master Strategic Entrepreneurship afgerond, iets wat de leraren op mijn middelbare school waarschijnlijk voor onmogelijk hielden. Juist daarom ben ik er extra trots op. Niet dat ik niet goed kon leren, maar ik vond (lees: vind) ‘fun’ ook erg belangrijk.”

“Ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug naar mijn twee jaar in Zweden. Ik heb er een aantal goede vrienden van over de hele wereld aan overgehouden en had mijn studententijd daar voor geen goud willen missen. Ik was daar een soort nachtburgemeester, maar dat is helaas geschiedenis.”

Hoe ben je bij Online Koplopers terechtgekomen?

“Voordat ik mij aansloot bij Online Koplopers, ben ik zelf als Online Marketeer gedetacheerd geweest via DPA. Daarvoor heb ik zelfs een vergelijkbaar traineeship gevolgd als het traineeship dat wij nu vanuit Online Koplopers aanbieden. Ik weet daarom precies in welke positie onze Koplopers staan.”

“Ingehuurd worden is niet altijd even makkelijk. Er komt een bepaalde druk op je te staan, zeker wanneer je net aan de start staat van je carrière. Aan mij de taak om de Koplopers daarin zo goed mogelijk te ondersteunen, zowel op persoonlijk als op inhoudelijk vlak. Ik had het destijds ook fijn gevonden als ik constant iemand aan mijn zijde zou hebben die mijn vragen kon beantwoorden of mij verder kon helpen als ik vastliep bij een opdrachtgever. Ik ben blij dat ik er voor de groep kan zijn als dat nodig is. Daarnaast kan ik het ook niet laten om soms zelf weer even aan de knoppen te zitten. Gelukkig is mijn rol zo veelzijdig dat ook die mogelijkheid er is.”

Michael heeft een tijdje overwogen om een heel ander carrièrepad te bewandelen. “Vroeger wilde ik sport combineren met werk, vandaar dat ik na de middelbare school heb overwogen om bij de Koninklijke Marine te gaan. Het leek mij geweldig om in rampgebieden actief te zijn. Ik ben graag behulpzaam, maar dat is dan ook het enige raakvlak met mijn huidige werk.”

Wat doe je graag buiten je werk?

Michael van Woensel Online Koplopers sportenMichael is een echte sportman. Als klein jongetje van 4,5 jaar voetbalde hij al naast het stadion van RKC Waalwijk, maar zijn grootste droom was om bij Feyenoord te spelen. “Ik voetbal nog steeds het liefst, maar na meerdere malen mijn hamstring te hebben ingescheurd, ben ik zo’n drie jaar geleden gestopt met competitievoetbal.”

Nu is Michael regelmatig in de sportschool te vinden en doet hij graag aan kickboksen. “Ze zeggen dat je na je 30e aftakelt, dus dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen! Hardlopen kan ik ook goed, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo leuk. Ik heb wel eens meegedaan aan 10 km hardloopwedstrijden. Daar haalde ik een goede tijd, maar het was altijd afzien. Misschien is dat ook juist wat mij aanspreekt, ik push mijzelf tot het gaatje en kan echt een knop omzetten. Ik ben daarin super gedisciplineerd!”

Reizen en heel veel klussen

Michael wil het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien. “Helaas heeft corona wel een beetje roet in het eten gegooid. Ook ga ik graag uiteten en vind ik het heerlijk om bij een leuk tentje koffie te gaan drinken. Daar rijd of fiets ik graag een stukje voor om.”

Michael van Woensel Online Koplopers verhuizingDaarnaast is Michael de laatste tijd vooral heel druk geweest met het klussen in zijn nieuwe huis. “Bijna twee jaar geleden tekende ik samen met mijn vriendin het koopcontract voor onze inmiddels opgeleverde woning, toen wij op vakantie waren op het eiland Flores in Indonesië. Op 1 mei was het dan eindelijk zover: de oplevering van een ‘grote mensen woning’. Ik moet zeggen, vanaf het moment dat we gingen verhuizen, was het voor mij nog wel even wennen om de hoofdstad uit te gaan en ineens niet meer op 50 m2 te hoeven wonen.”

“Met enige trots heb ik een aantal collega’s al wat van mijn projecten laten zien. Ik kan denk ik best zeggen dat ik twee rechterhanden heb. Zo heb ik zelf de schuttingen gezet en een verlaagd plafond, twee vlonderterrassen en een buitenkeuken gemaakt.”

The monthly moonwalk

Ben je nog op zoek naar een handige klusser? Dan weet je dus nu bij wie je moet zijn. Volgende maand lees je weer een gloednieuw interview met één van onze leuke EG-collega’s. Tot dan!

Leave a Reply